Nitrojen Gazı Dolumu

Hızla ve güvenle yola devam etmenizi sağlarız
BAKIM
20 TL

Nitrojen hareketsiz bir gazdır. Tozdan yağdan, nemden etkilenmez. Havadan daha sabit olduğu için basınç kaybını azaltır. Bu nedenle lastiklerin nitrojenle şişirilmesi daha verimlidir; Nitrojen gazıyla şişirilen bir lastiğin inmesi, hava ile yapılan şişirmeye göre 4 kat daha yavaştır.

Lastiklere nitrojen gazı nasıl doldurulur?

Öncelikle gerçek nitrojen gazı dolum işleminin, nitrojen gazı içeren özel tüplerden yapılması gerekir. Nitrojen dolumu esnasında; öncelikle lastiğin içinde bulunan hava tamamen boşaltılır, ardından nitrojen dolumu işlemi gerçekleştirilir. İşlem sonrası lastik içerisinde az da olsa hava kalma ihtimaline karşı oksijen boşaltımı ikinci kez yapılır. Böylelikle lastikleriniz nitrojen gazı ile doldurulmuş olur.
 

Nitrojen ile şişirilmiş lastiklerin faydaları

Nitrojenle şişirilmiş lastikler, basınçlı hava ile şişirilmiş lastiklere oranla daha güvenli, daha uzun ömürlü, çevre dostu ve sağladığı yakıt tasarrufu ile cebinizin de dostudur.
 

Nitrojenle şişirilmiş lastikler daha güvenlidir

Lastiğinizin patlama riskini azaltmak istiyorsanız, EUROMASTER basınçlı hava yerine nitrojeni tavsiye etmenizi önerir. Güvenliğiniz için, daha iyi yol tutuş, daha etkin frenleme ve daha yüksek sürüş konforu deneyimlersiniz.
 

Nitrojenle şişirilmiş lastiklerde yakıt tasarrufu

Uygun hava basıncında şişirilmiş bir lastik, daha düşük yuvarlanma direnci gösterir. Daha düşük yuvarlanma direnci de daha az yakıt tüketimi anlamına gelir. Lastik basıncı düştüğünde yuvarlanma direnci artacağı için, sürtünmeden dolayı yakıt tüketimi de artar. 

Nitrojenle şişirilmiş lastiklerde basınç kaybı, hava ile şişirilmiş lastiklere göre 4 kat daha yavaştır. Bu da lastiklerinizi nitrojen gazı ile şişirdiğinizde, daha uzun süre doğru basınç değerinde seyahat edeceğiniz ve dolayısıyla daha az yakıt tüketeceğiniz anlamına gelir.
 

Nitrojenle şişirilmiş lastikler daha uzun ömürlüdür

Basınçlı havaya oranla nitrojen gazı lastik içindeki basınç değerini daha uzun süre sabit tutar. Daha uzun süre sabit kalan lastik basıncı, lastiklerin erken aşınma riskini azaltır. Nitrojenle dolum, oksitlenmeyi de engelleyerek lastiğin içerisinde yer alan iskeletin, jantların ve supapların da kullanım süresini uzatır.